ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Στο τμήμα γενικής ιατρικής του IASYS πραγματοποιούνται κλινικές εξετάσεις, ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων καθώς και αξιολόγηση αποτελεσμάτων. Επίσης χορηγούνται ιατρικές γνωματεύσεις αναρρωτικής άδειας και πιστοποιητικά υγείας.

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Τι είναι Βελονισμός;

Ο βελονισμός είναι μια θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στη παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Παρουσιάστηκε πριν 4000 χρόνια στην Κίνα και πριν 160 χρόνια στην Ευρώπη.

Ο βελονισμός είναι μια θεραπευτική τεχνική με ανώδυνη τοποθέτηση βελονών σε καθορισμένα σημεία του σώματος, τα οποία είναι βελονιστικά σημεία.

Ο βελονισμός έχει ως στόχο να επανορθώσει δυσλειτουργίες ή αλλιώς ανισορροπίες στη ροή της ενέργειας του οργανισμού, που περνάει από διάφορα κανάλια τα οποία λέγονται μεσημβρινοί.

Γιατί πρέπει να κάνει κάποιος βελονισμό;

Διότι ο βελονισμός είναι μια τεχνική ιατρική που δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να θεραπεύσει τον εαυτό του. Αντιμετωπίζει (τη ρίζα) του προβλήματος, όχι μόνο τα συμπτώματα, είναι ανώδυνος, είναι μια μέθοδος που υποστηρίζει τον οργανισμό αντί για χορήγηση φαρμάκων ή χειρουργικές μεθόδους. Έχει χαμηλή πιθανότητα ανεπιθύμητων παρενεργειών. Η εφαρμογή του βελονισμού δεν αποτελεί εμπόδιο στη φαρμακευτική αγωγή. Μπορεί κάποιος να παίρνει φάρμακα και ταυτόχρονα ο βελονισμός θα συνεργήσει τη θεραπεία του. Έχει αποτελέσματα μεγαλύτερα του 70%. Θεραπεύει τον οξύ και χρόνιο πόνο (αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, εκφυλιστικές νόσοι της Σ.Σ.). Τονώνει και αναζωογονεί τον οργανισμό, επαναφέρει την ισορροπία, θεραπεύει ημικρανίες, κατάθλιψη, άγχος. Βοηθά τα παχύσαρκα άτομα να χάσουν βάρος και όσους καπνιστές επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα. Ο βελονισμός δεν είναι πανάκεια, εφαρμόζεται μόνος ή σε συνδυασμό με άλλα σύγχρονα θεραπευτικά διαγνωστικά μέσα.

Ο γιατρός γνωρίζει τους ασθενείς του και το πρώτο μέλημα του είναι η θεραπεία των ασθενών του καθώς και η ασφάλεια τους.

Ανέστη Δήμητρα

Ειδικός Γενικός Ιατρός

Ιατρός Βελονιστής

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ